Trg Republike Hrvatske 2, 51000 Rijeka, Hrvatska

Arhiva aktualnosti: Investicijski zajam iz NPOO

ZAJAM ZATVOREN!

Zahtjevi za Investicijske zajmove iz NPOO-a zaprimaju se zaključno s petkom, 24. ožujka 2023. godine, te će se pristigli zahtjevi obrađivati i isplaćivati po redoslijedu zaprimanja do iskorištenja sredstava.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Vladom Republike Hrvatske i Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, objavljuje da su 30. lipnja 2022. godine usvojeni programi kojima će HAMAG-BICRO iz sredstava NPOO-a odobravati zajmove i subvencionirati kamate po kreditima banaka namijenjene investicijama u zeleno, digitalno gospodarstvo te jačanje konkurentnosti.

U okviru programa Investicijskih zajmova poduzetnicima su na raspolaganju zajmovi čiji je cilj poticanje i oporavak gospodarskih i investicijskih aktivnosti MSP-a kroz povećanje dostupnosti zajmova i povoljnije uvjete financiranja. Namijenjeni su ulaganjima u osnovna sredstva kroz projekte zelene i digitalne tranzicije te projekte usmjerene na jačanje konkurentnosti i otpornosti te u obrtna sredstva do 30% ugovorenog zajma.

Cilj Financijskog instrumenta je poticanje i oporavak gospodarskih i investicijskih aktivnosti na tržištu RH, jačanje konkurentnosti te zelene i digitalne tranzicije mikro, malih i srednjih poduzetnika kroz povećanje dostupnosti zajmova i povoljnije uvjete financiranja.

 

Ciljna skupina:

  • mikro gospodarski subjekt,
  • mali gospodarski subjekt,
  • srednji gospodarski subjekt.

Iznos: do 100.000 EUR

Kamatna stopa: 0,8%

Poček: do 12 mjeseci ukoliko rok otplate dulji od 2 godine

Rok otplate: do 10 godina uključujući poček

Instrumenti osiguranja: zadužnice, te ostali instrumenti osiguranja ovisno o procjeni rizika

Potpora: De minimis

Namjena:

  • osnovna sredstva (materijalna i nematerijalna imovina),
  • obrtna sredstva - do 30% iznosa zajma.

 

Prijave na program zaprimaju se od 05. srpnja 2022. godine do 30. lipnja 2026. godine.

 

U pripremi projekta za prijavu na natječaj PBIRO Vam stoji na raspolaganju sa svojim dugogodišnjim iskustvom u području izrade poslovnih planova i investicijskih studija, te pripremi projekata i projektnih prijedloga za prijave na javne natječaje za poticaje i potpore.

Slobodno nam se obratite sa vašim prijedlogom!

 

Natječajna dokumentacija: