POZIV ZATVOREN!
Ministarstvo turizma i sporta objavilo je dana 23. veljače 2024. godine Javni poziv za kandidiranje projekata Konkurentnost turističkog gospodarstva.
Prihvatljivi korisnici:
- subjekti malog gospodarstva:
-
- trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge registrirani za ugostiteljske i/ili turističke djelatnosti i
- obiteljska poljoprivredna gospodarstva/Poljoprivrednici koji imaju Rješenje o pružanju ugostiteljskih usluga na OPG-u ili će isto ishoditi po završetku projekta,
- Hoteli - postojeći objekti koji imaju rješenje o vrsti i kategoriji ugostiteljskog objekta iz skupine "Hoteli";
- Hotel, Hotel baština, Difuzni hotel, Aparthotel, Turističko naselje, Turistički apartmani, Pansion, Lječilišne vrste hotela, Integralni hotel,
- koji imaju registriranu djelatnost po NKD-u: 55.10. Hoteli i sličan smještaj,
- Restorani - postojeći objekti s cjelogodišnjim poslovanjem s važećim rješenjima iz skupine "Restorani";
- Restoran, Gostionica, Bistro ili Slastičarnica,
- koji imaju registriranu glavnu djelatnost po NKD-u: 56.1 - Djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane,
- Kampovi - postojeći ili novi ugostiteljski objekti iz skupine "Kampovi";
- Kamp ili Kamp odmorište,
- koji imaju registriranu djelatnost po NKD-u: 55.30 Kampovi i prostori za kampiranje,
- OPG-ovi koji imaju važeće rješenje o pružanju ugostiteljskih usluga na OPG-u ili će isto ishoditi za vinotočje ili kušaonicu po završetku projekta te obrti, trgovačka društva ili zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti (samo za ulaganja u kušaonicu na poljoprivrednom gospodarstvu),
- Hoteli - postojeći objekti koji imaju rješenje o vrsti i kategoriji ugostiteljskog objekta iz skupine "Hoteli";
-
- Plovni objekti nautičkog turizma - postojeći plovni objekti , subjekti malog gospodarstva koji imaju registriranju djelatnost prema NKD-u 50.10. - Pomorski i obalni prijevoz putnika ili 501.30 - prijevoz putnika unutrašnjim vodenim putovima.
-
Prihvatljive aktivnosti i troškovi:
Prihvatljivi su troškovi nastali u razdoblju od 01.01.2024. do 30.06.2025. godine.
- MJERA A - HOTELI:
- Ulaganje u energetski učinkovitu materijalnu imovinu i zelenu tranziciju Hotela:
- troškovi zamjene energetski i procesno neučinkovite profesionalne ugostiteljske opreme u energetski procesno učinkovitu opremu u svrhu unapređenja tehnološkog procesa pripreme hrane i pića te pružanja drugih usluga u hotelu,
- troškovi zamjene i nabave energetski učinkovitijih sustava grijanja, rasvjete i obnovljivih izvora energije,
- ulaganje u e-punionice za električna vozila minimalne snage 50kW DC ili 22kW ACX opremljene priključnim sustavima prema prihvaćenim europskim standardima, za naponske sustave AC, DC ili AC+DC, koje će podržavati mogućnost naplate, izvještavanja i analitike,
- troškovi nabave nove opreme vezane za zaštitu okoliša i kružno gospodarstvo.
- Ulaganje u digitalizaciju i unapređenje radnih procesa u pružanju ugostiteljskih usluga:
- troškovi opreme (hardver) informatičko-komunikacijskih i audio/video rješenja (softver).
- Ulaganje u energetski učinkovitu materijalnu imovinu i zelenu tranziciju Hotela:
- MJERA B - KAMPOVI:
- Ulaganje u energetski učinkovitu materijalnu imovinu i zelenu tranziciju Kampova:
- ulaganje u gradnju, rekonstrukciju i/ili uređenje/opremanje novog Kampa ili Kamp odmorišta na području NUTS 2 regija
- za postojeće Kampove ili Kamp odmorišta:
- ulaganje u e-punionice za električna vozila minimalne snage 50kW DC ili 22kW ACX opremljene priključnim sustavima prema prihvaćenim europskim standardima, za naponske sustave AC, DC ili AC+DC, koje će podržavati mogućnost naplate, izvještavanja i analitike,
- ulaganja usmjerena na uštedu energije i sprečavanje nastajanja otpada, prikupljanje, recikliranje i ponovnu upotrebu otpada,
- Ulaganje u digitalizaciju i unapređenje radnih procesa u pružanju ugostiteljskih Kampa:
- troškovi opreme (hardver) informatičko-komunikacijskih i audio/video rješenja (softver).
- Ulaganje u energetski učinkovitu materijalnu imovinu i zelenu tranziciju Kampova:
- MJERA C - RESTORANI:
- Ulaganje u energetski učinkovitu materijalnu imovinu i zelenu tranziciju ugostiteljskih objekata:
- troškovi zamjene energetski i procesno neučinkovite profesionalne ugostiteljske opreme u energetski procesno učinkovitu opremu u svrhu unapređenja tehnološkog procesa pripreme hrane i pića te pružanja drugih usluga u restoranu,
- troškovi zamjene i nabave energetski učinkovitijih sustava grijanja, rasvjete i obnovljivih izvora energije,
- ulaganje u e-punionice za električna vozila minimalne snage 50kW DC ili 22kW ACX opremljene priključnim sustavima prema prihvaćenim europskim standardima, za naponske sustave AC, DC ili AC+DC, koje će podržavati mogućnost naplate, izvještavanja i analitike,
- troškovi nabave nove opreme vezane za zaštitu okoliša i kružno gospodarstvo.
- Ulaganje u digitalizaciju i unapređenje radnih procesa u pružanju ugostiteljskih usluga:
- troškovi opreme (hardver) informatičko-komunikacijskih i audio/video rješenja (softver).
- Ulaganje u energetski učinkovitu materijalnu imovinu i zelenu tranziciju ugostiteljskih objekata:
- MJERA D - OPG:
- Plasman poljoprivrednih proizvoda kroz turizam:
- ulaganje u gradnju, rekonstrukciju i/ili uređenje/opremanje novog vinotočja ili kušaonice na OPG-u ili kušaonice na PG-u,
- Ulaganje u digitalizaciju i e-punionice u cilju unapređenja pružanja usluga na OPG-u:
- troškovi opreme (hardver) informatičko-komunikacijskih i audio/video rješenja (softver) vezanih isključivo za ugostiteljsko turističke usluge na OPG-u ili PG-u koje ima važeće rješenje o obavljanju ugostiteljskih i/ili turističkih usluga,
- ulaganje u e-punionice za električna vozila minimalne snage 50kW DC ili 22kW ACX opremljene priključnim sustavima prema prihvaćenim europskim standardima, za naponske sustave AC, DC ili AC+DC, koje će podržavati mogućnost naplate, izvještavanja i analitike na OPG-u ili PG koje ima važeće rješenje o obavljanju ugostiteljskih i/ili turističkih usluga.
- Plasman poljoprivrednih proizvoda kroz turizam:
- MJERA E - PLOVNI OBJEKTI NAUTIČKOG TURIZMA:
- Ulaganje u zelenu tranziciju "Plovnih objekata nautičkog turizma":
- troškovi zamjene i nabave opreme vezane za mjere energetske učinkovitosti,
- troškovi nabave nove opreme vezane za zaštitu okoliša i kružno gospodarstvo,
- Ulaganje u digitalizaciju i unapređenje usluga u turizmu:
- troškovi opreme informatičko-komunikacijskih i audio/video rješenja (softver).
- Ulaganje u zelenu tranziciju "Plovnih objekata nautičkog turizma":
Financiranje:
MJERA A - HOTELI:
- najniži iznos: 10.000 eura
- najviši iznos: 35.000 eura
MJERA B - KAMPOVI:
- najniži iznos: 6.000 eura
- najviši iznos: 25.000 eura
MJERA C - RESTORANI:
- najniži iznos: 5.000 eura
- najviši iznos: 15.000 eura
MJERA D - OPG:
- najniži iznos: 5.000 eura
- najviši iznos: 15.000 eura
MJERA E - PLOVNI OBJEKTI NAUTIČKOG TURIZMA:
- najniži iznos: 5.000 eura
- najviši iznos: 15.000 eura
Intenzitet potpore: do 70% ukupno opravdanih/prihvatljivih troškova
Rok za podnošenje: do 15. ožujka 2024. godine do 16:00 sati.
U pripremi projekta za prijavu na natječaje, izradi same prijave i ostale prateće dokumentacije, kao i pružanju usluga vanjskog ureda za osiguranje uspješne provedbe projekta, stojimo na raspolaganju s našim certificiranim European Project Managerima.
Slobodno nam se obratite s vašom idejom!
Natječajna dokumentacija:
- JAVNI POZIV KTG 2024 /.pdf
- PROGRAM KTG 2024 /.pdf
- Upute za prijavitelje /.pdf
- Prilog 1 - Izjava o korištenim državnim potporama male vrijednosti /.docx
- Prilog 2 - Izjava o povezanim društvima /.docx
- Prilog 3a - Obrazac troškovnika Mjera A - Hoteli /.xlsx
- Prilog 3b - Obrazac troškovnika Mjera B - Kampovi /.xlsx
- Prilog 3c - Obrazac troškovnika Mjera C - Restorani /.xlsx
- Prilog 3d - Obrazac troškovnika Mjera D - OPG/Poljoprivrednik /.xlsx
- Prilog 3e - Obrazac troškovnika Mjera E - Plovni objekti nautičkog turizma /.xlsx
- Prilog 4a - Kriteriji odabira Mjera A - Hoteli /.pdf
- Prilog 4b - Kriteriji odabira Mjera B - Kampovi /.pdf
- Prilog 4c - Kriteriji odabira Mjera C - Restorani /.pdf
- Prilog 4d - Kriteriji odabira Mjera D - OPG Poljoprivrednik /.pdf
- Prilog 4e - Kriteriji odabira Mjera E - Plovni objekti nautičkog turizma/.pdf
- Obrazac Konačnog izvješća /.docx